SA-6900

Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut

1. Projektuar për laborator të nivelit të mesëm.
2. Metoda e dyfishtë: Metoda e pllakës së konit rrotullues, metoda kapilare.
3. Shënuesi standard jo-Njutonian fiton Certifikimin Kombëtar të Kinës.
4. Kontrollet origjinale jo Njutoniane, materialet konsumuese dhe aplikimi bëjnë zgjidhje të plotë.


Detajet e produktit

Paraqitja e analizuesit

Analizatori i automatizuar i reologjisë së gjakut SA-6900 miraton mënyrën e matjes së tipit kon/pllakë.Produkti imponon një stres të kontrolluar në lëngun që do të matet përmes një motori me çift rrotullues të ulët inercial.Boshti i lëvizjes mbahet në pozicionin qendror nga një kushinetë e ngritjes magnetike me rezistencë të ulët, e cila transferon stresin e imponuar në lëngun që do të matet dhe koka matëse e të cilit është e llojit të pllakës konike.I gjithë menstruacioni kontrollohet automatikisht nga kompjuteri.Shpejtësia e prerjes mund të vendoset rastësisht në intervalin (1-200) s-1 dhe mund të gjurmojë kurbën dy-dimensionale për shpejtësinë e prerjes dhe viskozitetin në kohë reale.Parimi i matjes është tërhequr në Teoremën e Visciditetit të Njutonit.

Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut

Specifikime teknike

Model SA-6900
Parimi Gjak i plotë: Metoda e rrotullimit;
Plazma: Metoda e rrotullimit, metoda kapilare
Metoda Metoda e pllakës konike,
metodë kapilare
Mbledhja e sinjalit Metoda e pllakës konike: Teknologjia e nënndarjes raster me precizion të lartë Metoda kapilare: Teknologjia e kapjes diferenciale me funksionin e auto-ndjekjes së lëngjeve
Modaliteti i punës Sondat e dyfishta, pllakat e dyfishta dhe metodologjitë e dyfishta funksionojnë njëkohësisht
Funksioni /
Saktësia ≤±1%
CV CV≤1%
Koha e testimit Gjak i plotë≤30 sek/T,
plazma≤0.5sek/T
Shpejtësia e prerjes (1(200)s-1
Viskoziteti (0~60)mPa.s
Stresi prerës (0-12000)mPa
Vëllimi i kampionimit Gjaku i plotë: 200-800ul i rregullueshëm, plazma≤200ul
Mekanizmi Lidhje titani, mbajtëse bizhuteri
Pozicioni i mostrës Pozicioni 90 mostër me raft të vetëm
Kanali i testimit 2
Sistemi i lëngshëm Pompë peristaltike me shtrydhje të dyfishtë, Sonda me sensor të lëngshëm dhe funksion automatik të ndarjes së plazmës
Ndërfaqja RS-232/485/USB
Temperatura 37℃±0.1℃
Kontrolli Tabela e kontrollit LJ me funksionin e ruajtjes, pyetjes, printimit;
Kontroll origjinal i lëngjeve jo-njutoniane me certifikim SFDA.
Kalibrimi Lëngu Njutonian i kalibruar nga lëngu me viskozitet primar kombëtar;
Lëngu jo-Njutonian fiton certifikimin e shënuesit standard kombëtar nga AQSIQ të Kinës.
Raportoni Hapur

 

Masat paraprake për mbledhjen dhe përgatitjen e mostrës

1. Përzgjedhja dhe dozimi i antikoagulantit

1.1 Përzgjedhja e antikoagulantit: Këshillohet të zgjidhni heparinën si antikoagulant.Oksalati ose citrati i natriumit mund të shkaktojnë tkurrje të imët të qelizave ndikon në grumbullimin dhe deformueshmërinë e rruazave të kuqe të gjakut, duke rezultuar në rritjen e viskozitetit të gjakut, kështu që nuk është i përshtatshëm për përdorim.

1.1.2 Dozimi i antikoagulantit: Përqendrimi i antikoagulantit të heparinës është 10-20 IU/mL gjak, faza e ngurtë ose faza e lëngshme e përqendrimit të lartë përdoret për agjentin antikoagulues.Nëse përdoret drejtpërdrejt antikoagulant i lëngshëm, duhet të merret parasysh efekti i tij i hollimit në gjak.E njëjta grup provash duhet

Përdorni të njëjtin antikoagulant me të njëjtin numër grupi.

1.3 Prodhimi i tubit antikoagulant: nëse përdoret antikoagulant i fazës së lëngshme, ai duhet të vendoset në një tub qelqi të thatë ose shishe qelqi dhe të thahet në furrë Pas tharjes, temperatura e tharjes duhet të kontrollohet në jo më shumë se 56°C.

Shënim: Sasia e antikoagulantit nuk duhet të jetë shumë e madhe për të minimizuar efektin e hollimit në gjak;sasia e antikoagulantit nuk duhet të jetë shumë e vogël, përndryshe nuk do të ketë efekt antikoagulant.

Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut

2. Grumbullimi i mostrave

2.1 Koha: Në përgjithësi, gjaku duhet të merret herët në mëngjes me stomakun bosh dhe në një gjendje të qetë.

2.2 Vendndodhja: Kur merrni gjak, merrni një pozicion ulur dhe merrni gjak nga bërryli i përparmë venoz.

2.3 Shkurtoni sa më shumë kohën e bllokimit venoz gjatë marrjes së gjakut.Pasi gjilpëra të jetë shpuar në enën e gjakut, lirojeni menjëherë manshetën për të qetësuar rreth 5 sekonda për të filluar grumbullimin e gjakut.

2.4 Procesi i grumbullimit të gjakut nuk duhet të jetë shumë i shpejtë dhe duhet të shmanget dëmtimi i mundshëm i qelizave të kuqe të gjakut të shkaktuar nga forca prerëse.Për këtë, lanceta me diametër të brendshëm të majës është më e mirë (është më mirë të përdorni një gjilpërë mbi matës 7).Nuk këshillohet tërheqja e tepërt e forcës gjatë mbledhjes së gjakut, për të shmangur forcën anormale të prerjes kur gjaku rrjedh nëpër gjilpërë.

2.2.5 Përzierja e mostrës: Pasi të mblidhet gjaku, hiqni gjilpërën e injektimit dhe ngadalë injektoni gjakun në epruvetën përgjatë murit të epruvetës, dhe më pas mbajeni mesin e epruvetës me dorën tuaj dhe fërkojeni atë ose rrëshqisni atë në një lëvizje rrethore mbi tavolinë për ta bërë gjakun të përzier plotësisht me antikoagulantin.

Për të shmangur mpiksjen e gjakut, por shmangni lëkundjet e forta për të shmangur hemolizën.

 

3.Përgatitja e plazmës

Preparati i plazmës adopton metoda klinike rutinë, forca centrifugale është rreth 2300 × g për 30 minuta, dhe shtresa e sipërme e gjakut nxirret Pulp, për matjen e viskozitetit të plazmës.

 

4. Vendosja e mostrës

4.1 Temperatura e ruajtjes: mostrat nuk mund të ruhen nën 0°C.Në kushte ngrirjeje, do të ndikojë në gjendjen fiziologjike të gjakut.

Vetitë shtetërore dhe reologjike.Prandaj, mostrat e gjakut zakonisht ruhen në temperaturën e dhomës (15°C-25°C).

4.2 Koha e vendosjes: mostra zakonisht testohet brenda 4 orëve në temperaturën e dhomës, por nëse gjaku merret menjëherë, domethënë nëse kryhet testi, rezultati i testit është i ulët.Prandaj, është e përshtatshme që testi të qëndrojë për 20 minuta pas marrjes së gjakut.

4.3 Mostrat nuk mund të ngrihen dhe të ruhen nën 0°C.Kur mostrat e gjakut duhet të ruhen për një periudhë më të gjatë kohore në rrethana të veçanta, ato duhet të shënohen. Vendoseni në frigorifer në temperaturën 4℃, dhe koha e ruajtjes në përgjithësi nuk është më shumë se 12 orë.Ruani ekzemplarët në mënyrë adekuate përpara testimit, shkundni mirë dhe kushtet e ruajtjes duhet të tregohen në raportin e rezultatit.

  • rreth nesh01
  • rreth nesh02
Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni

KATEGORITË E PRODUKTEVE

  • Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut
  • Komplete kontrolli për reologjinë e gjakut
  • Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut
  • Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut
  • Analizues plotësisht i automatizuar i reologjisë së gjakut
  • Analizues gjysmë i automatizuar i reologjisë së gjakut