Artikuj

 • Çfarë duhet të bëni nëse gjaku nuk është i lehtë për t'u mpiksur?

  Çfarë duhet të bëni nëse gjaku nuk është i lehtë për t'u mpiksur?

  Vështirësia në koagulimin e gjakut mund të shkaktohet nga çrregullimet e koagulimit, anomalitë e trombociteve dhe faktorë të tjerë.Rekomandohet që pacientët fillimisht të pastrojnë plagën, e më pas të shkojnë në spital për ekzaminim në kohë.Sipas shkakut, transfuzioni i trombociteve,...
  Lexo më shumë
 • A është koagulimi kërcënues për jetën?

  A është koagulimi kërcënues për jetën?

  Çrregullimi i koagulimit të gjakut është kërcënues për jetën, sepse çrregullimet e koagulimit janë për arsye të ndryshme që shkaktojnë çrregullime të funksionit të koagulimit të trupit të njeriut.Pas mosfunksionimit të koagulimit, do të shfaqen një sërë simptomash të gjakderdhjes.Nëse hemorra e rëndë intrakraniale...
  Lexo më shumë
 • Çfarë shkakton problemet e koagulimit?

  Çfarë shkakton problemet e koagulimit?

  Koagulimi mund të shkaktohet nga trauma, hiperlipidemia dhe trombocitet.1. Trauma: Mekanizmat e vetë-mbrojtjes janë përgjithësisht një mekanizëm vetë-mbrojtës për trupin për të reduktuar gjakderdhjen dhe për të nxitur rikuperimin e plagës.Kur enët e gjakut lëndohen, gjaku intravaskular...
  Lexo më shumë
 • Për çfarë përdoret një analizues i koagulimit?

  Për çfarë përdoret një analizues i koagulimit?

  Tromboza dhe hemostaza janë një nga funksionet e rëndësishme të gjakut.Formimi dhe rregullimi i trombozës dhe hemostazës përbëjnë një sistem kompleks dhe funksionalisht të kundërt të koagulimit dhe sistemit antikoagulues në gjak.Ata ruajnë një ekuilibër dinamik me...
  Lexo më shumë
 • Cili është veprimi i trombinës dhe fibrinogjenit?

  Cili është veprimi i trombinës dhe fibrinogjenit?

  Trombina mund të nxisë koagulimin e gjakut, të luajë një rol në ndalimin e gjakderdhjes dhe gjithashtu mund të nxisë shërimin e plagëve dhe riparimin e indeve.Trombina është një substancë e rëndësishme enzimë në procesin e koagulimit të gjakut dhe është një enzimë kyçe që fillimisht u shndërrua në fibrinë...
  Lexo më shumë
 • Cili është funksioni i trombinës?

  Cili është funksioni i trombinës?

  Trombina është një lloj lënde e bardhë në gri - e bardhë jo kristalore, përgjithësisht pluhur i tharë i ngrirë.TROMBINA është një lloj lënde e bardhë në gri - e bardhë jo-kristaline, përgjithësisht pluhur i tharë i ngrirë.Trombina quhet edhe faktori i koagulimit Ⅱ, i cili është një shumë argëtues...
  Lexo më shumë