СА-9000

Целосно автоматизиран анализатор на реологија на крвта

1. Дизајниран за лабораторија на големо ниво.
2. Двојна метода: Метод на ротациона конусна плоча, метод капиларна.
3. Не-Њутновиот стандарден маркер освои кинеска национална сертификација.
4. Оригинални не-Њутнови контроли, потрошен материјал и апликација го прават целото решение.


Детали за производот

Вовед во анализатор

SA-9000 автоматскиот реолошки анализатор на крв усвојува режим на мерење на типот на конус/плоча.Производот наметнува контролиран стрес на течноста што треба да се мери преку мотор со низок инертен вртежен момент.Погонското вратило се одржува во централната положба со магнетно левитационо лежиште со низок отпор, кое го пренесува наметнатиот стрес на течноста што треба да се мери и чија мерна глава е од типот на конусна плоча.Целата менструација автоматски ја контролира компјутерот.Стапката на смолкнување може да се постави случајно во опсег од (1-200) s-1 и може да следи дводимензионална крива за брзина на смолкнување и вискозност во реално време.Принципот на мерење е нацртан на теоремата за вицидност на Њутн.

Техничка спецификација

Тест принцип метод на испитување на целата крв: метод на конусна плоча;метод за тестирање на плазма: метод на конусна плоча, метод на капилари;
Работен режим двојна игла двоен диск, двојна методологија двоен тест систем може да работи паралелно во исто време
Метод на добивање сигнал Методот за стекнување сигнали со конусна плоча усвојува технологија за поделба на решетки со висока прецизност;Методот за стекнување на капиларни сигнали ја усвојува технологијата за диференцијално стекнување на ниво на течност за само-следење;
Материјал за движење легура на титаниум
Тест време време на тест на целата крв ≤30 секунди/примерок, време на тест на плазма ≤1 секунда/примерок;
Опсег на мерење на вискозност (0-55) mPa.s
Опсег на напрегање на смолкнување (0-10000) mPa
Опсег на стапка на смолкнување (1-200) s-1
Количина на примерок цела крв ≤800ul, плазма ≤200ul
Позиција на примерок двојни 80 дупки или повеќе, целосно отворени, заменливи, погодни за секоја епрувета
Контрола на инструменти користете метод за контрола на работна станица за да ја реализирате функцијата за контрола на инструментот, RS-232, 485, USB интерфејс опционален
Контрола на квалитет Има материјали за контрола на квалитетот на течностите што не се Њутн, регистрирани од Националната агенција за храна и лекови, кои можат да се применат на контролата на квалитетот на не-Њутновите течности на производите што се нудат и може да се следат до националните стандарди за течности што не се Њутн.
Функција за скалирање стандардниот материјал за вискозитет на течност кој не е Њутн, произведен од производителот на понудениот производ, го има добиено националниот стандарден сертификат за материјали
Формулар за извештај отворен, приспособлив формулар за извештај и може да се менува на лице место

Целосно автоматизиран анализатор на реологија на крвта

Предности

1. Прецизноста и точноста на системот ги задоволуваат барањата на CAP и ISO13485, а тој е префериран модел за реологија на крвта за терцијарните болници;

2. Имаат придружни стандардни производи, производи за контрола на квалитетот и потрошен материјал за да се обезбеди следливост на системот;

3. Спроведете целосен размер, точка-по-точка, тестирање во стабилна состојба, двојна методологија, паралелно со двоен систем

 

Процедури за одржување

1. Чистење

1.1 Правилно поврзете ја корпата за течноста за чистење и корпата за отпадни течности според идентификацијата на секој приклучок за цевка на задниот дел од инструментот;

1.2 Ако се сомневате дека има згрутчување на крвта во цевководот за испирање или тестираниот примерок, можете постојано да кликнете на копчето „Одржување“ за да извршите операции за одржување;

1.3.

1.4 Секој викенд користете течност за чистење за да ја исплакнете иглата за инјектирање и базенот со течност 5 пати;

1.5 Строго е забрането да се користат решенија различни од оние наведени од нашата компанија!Не користете кисели или хемиски корозивни течности како што се ацетон, апсолутен етанол или течности на база на растворувачи за перење и дезинфекција за да избегнете оштетување на површинската обвивка на базенот со течност и на плочата за сечење крв.

 

2. Одржување:

2.1 При нормална работа, корисникот треба да внимава да ја одржува работната површина чиста и да не дозволува остатоци и течности да навлезат во внатрешноста на инструментот, што ќе предизвика оштетување на инструментот;

2.2 За да се одржи изгледот на инструментот чист, нечистотијата на површината на инструментот треба да се избрише во секое време.Ве молиме користете неутрален раствор за чистење за да го избришете.Не користете раствор за чистење базиран на растворувач;

2.3 Таблата за сечење крв и погонската осовина се многу чувствителни делови.За време на операцијата за тестирање и операцијата за чистење, треба да се внимава да не се примени гравитација на овие делови за да се обезбеди точноста на тестот.

 

3. Капиларно одржување:

3.1 Дневно одржување

Изведете операции за одржување на капиларите пред и по мерењето на примероците истиот ден.Кликнете на копчето „“ во софтверот и инструментот автоматски ќе го одржува капиларот.

3.2 Неделно одржување

3.2.1 Моќно одржување на капиларната цевка

Кликнете на опцијата „Силно одржување“ во паѓачкиот триаголник „“ во софтверот и ставете го растворот за одржување на капиларите во дупката 1 од примерокот рингишпил и инструментот автоматски ќе изврши силни операции за одржување на капиларот.

3.2.2 Одржување на внатрешниот ѕид на капиларната цевка

Отстранете го капиларниот заштитен капак, прво користете влажен памук за нежно да го избришете внатрешниот ѕид на горната порта на капиларот, потоа користете игла за да го одблокирате внатрешниот ѕид на капиларот додека нема отпор при деблокирање и на крајот кликнете на Копчето „“ во софтверот, инструментот автоматски ќе го исчисти капиларот, а потоа ќе го поправи заштитното капаче.

 

3.3 Вообичаено решавање проблеми

3.3.1 Висока вредност на капиларна калибрација

Феномен: ①Вредноста на капиларната калибрација го надминува опсегот од 80-120ms;

②Вредноста на капиларна калибрација во истиот ден е повисока од последната вредност на калибрација за повеќе од 10ms.

Кога ќе се појави горенаведената ситуација, потребно е „Одржување на внатрешниот ѕид на капиларната цевка“.Видете во „Неделно одржување“ за методот.

3.3.2 Лоша дренажа на капиларната цевка и блокирање на внатрешниот ѕид на капиларната цевка

Феномен: ① Во процесот на тестирање на примероците од плазма, софтверот известува за барањето „подготовка за тест притисок прекувремено“;

②Во процесот на тестирање на примероците од плазма, софтверот известува за известувањето „нема додаден примерок или затнат капилари“.

 

Кога ќе се појави горенаведената ситуација, потребно е „одржување на внатрешниот ѕид на капиларната цевка“, а методот се однесува на „неделно одржување“.

 

  • за нас01
  • за нас02
Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

КАТЕГОРИИ НА ПРОИЗВОДИ

  • Полуавтоматски реолошки анализатор на крв
  • Целосно автоматизиран анализатор на реологија на крвта
  • Целосно автоматизиран анализатор на реологија на крвта
  • Целосно автоматизиран анализатор на реологија на крвта
  • Контролни комплети за реологија на крвта
  • Целосно автоматизиран анализатор на реологија на крвта