• Клиничка примена на проекти за коагулација во акушерството и гинекологијата

  Клиничка примена на проекти за коагулација во акушерството и гинекологијата

  Клиничка примена на проекти за коагулација во акушерството и гинекологијата Нормалните жени доживуваат значителни промени во нивните функции на коагулација, антикоагулација и фибринолиза за време на бременоста и породувањето.Нивоата на тромбин, фактори на коагулација и фибри...
  Прочитај повеќе
 • Мајор Сноу

  Мајор Сноу

  Обилниот снег го исполнува рано утрото, отворајќи ја вратата за нов свет.Beijing SUCCEEDER ги поздравува сите нови и стари пријатели да ја посетат нашата компанија.Beijing SUCCEEDER како еден од водечките брендови на кинескиот дијагностички пазар на тромбоза и хемостаза, SUCCEEDER има искуство...
  Прочитај повеќе
 • Како да знаете дали имате проблеми со коагулацијата?

  Како да знаете дали имате проблеми со коагулацијата?

  Општо земено, симптомите, физичките прегледи и лабораториските испитувања може да се проценат за лошата коагулациона функција.1. Симптоми: Ако претходно има намалени тромбоцити или леукемија, и симптоми како гадење, локално крварење итн., првично можете да ја процените вашата ...
  Прочитај повеќе
 • Следниве точки треба да се забележат во третманот на церебрална тромбоза

  Следниве точки треба да се забележат во третманот на церебрална тромбоза

  Следниве точки треба да се забележат во третманот на церебрална тромбоза 1. Регулирање на крвниот притисок Пациентите со церебрална тромбоза мора да обрнат посебно внимание на регулирање на крвниот притисок, како и контрола на високите липиди во крвта и шеќерот во крвта, со цел да се продолжи ...
  Прочитај повеќе
 • Овие церебрални тромбоза мора да бидат внимателни

  Овие церебрални тромбоза мора да бидат внимателни

  Внимавајте на овие прекурсори на церебрална тромбоза!1. Континуирано зевање 80% од пациентите со исхемична церебрална тромбоза ќе доживеат континуирано прозевање пред почетокот.2. Абнормален крвен притисок Кога крвниот притисок наеднаш ќе продолжи да расте над 200/120mmHg, тој ...
  Прочитај повеќе
 • Новата клиничка апликација на Д-Димер, четврти дел

  Новата клиничка апликација на Д-Димер, четврти дел

  Примена на Д-Димер кај пациенти со КОВИД-19: СОВИД-19 е тромботично заболување предизвикано од имунолошки нарушувања, со дифузни воспалителни реакции и микротромбоза во белите дробови.Пријавено е дека над 20% од болните од КОВИД-19 доживуваат ВТЕ.1.Нивото D-Dimer ...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/31