Полуавтоматски ESR анализатор SD-100


Автор: Наследник   

SD-100 автоматизираниот ESR анализатор се прилагодува на сите нивоа на болници и канцеларија за медицински истражувања, се користи за тестирање на стапката на седиментација на еритроцити (ESR) и HCT.

Компонентите за откривање се збир на фотоелектрични сензори, кои можат периодично да откриваат за 20 канали.Кога се вметнуваат примероци во каналот, детекторите реагираат веднаш и почнуваат да тестираат.Детекторите можат да скенираат примероци од сите канали со периодично движење на детекторите, што осигурува кога ќе се промени нивото на течноста, детекторите можат точно во секој момент да собираат сигнали за поместување и да ги зачуваат сигналите во вградениот компјутерски систем.

0E5A3929

Карактеристики:

20 канали за тестирање.

Вграден печатач со LCD дисплеј

ESR (Westergren и Wintrobe Value) и HCT

Резултат на ESR во реално време и приказ на криви.

Напојување: 100V-240V, 50-60Hz

Опсег на ESR тест: (0-160)mm/h

Волумен на примерок: 1,5 ml

Време на мерење ESR: 30 минути

Време на мерење HCT: < 1 минута

ERS CV: ±1mm

Опсег на тест за HCT: 0,2-1

HCT CV: ±0,03

Тежина: 5,0 кг

димензии: l × w × h(mm): 280×290×200