Автоматски ESR анализатор SD-1000


Автор: Наследник   

SD-1000 正

SD-1000автоматски ESR анализатор се прилагодува на сите нивоа на болници и канцеларија за медицински истражувања, се користи за тестирање на стапката на седиментација на еритроцитите (ESR) и HCT.

Компонентите за откривање се збир на фотоелектрични сензори, кои можат периодично да детектираат за 100 канали.Кога се вметнуваат примероци во каналот, детекторите реагираат веднаш и почнуваат да тестираат.Детекторите можат да скенираат примероци од сите канали со периодично движење на детекторите, со што се осигурува кога ќе се промени нивото на течноста, детекторите можат да собираат сигнали за поместување точно во секој момент и да ги зачуваат сигналите во вградениот компјутерски систем.

SD-1000开盖侧

Карактеристики:

ESR (Westergren и Wintrobe Value) и HCT.

Опсег на ESR тест: (0-160)mm/h

Опсег на HCT тест: 0,2-1

Димензија на ESR цевка: надворешна φ (8±0,1) mm;Должина на цевката: ≥110 mm

Точност на ESR: Во споредба со методот вестергрен, стапка на коинциденција≥90%.

Точност на HCT: Во споредба со методот Микрохематокрит, стапка на грешка≤±10%.

ESR CV: ≤7%

HCT CV: ≤7%

Конзистентност на каналите: ≤15%

Голема брзина, лесно ракување, точен резултат од тестирањето.

Шарена ЛЦД со екран на допир.

Читање на податоците од ESR за 60 минути и 30 минути.

Резултатот може да се зачува автоматски, може да се зачуваат најмалку 255 резултати.

функција бар код

Тежина: 16,0 кг

димензии: l × w × h(mm): 560×360×300